Kuvan kissa FIN*GIP Gyllenetigerns O'Sanya Coon

Maine Coon on kookas, luonnon luoma kissarotu, lähtöisin Amerikasta, Mainen osavaltiosta josta johtuu nimen alkuosa. Loppuosa tulee sanasta raccoon, pesukarhu. Kissa muistuttaa pesukarhua. Se tarkkailee ympäristöään takajaloilla seisten, vesi kiinnostaa sitä kovasti, se kävelee hyvällä tuulella tuuhea häntä pystyssä. On kissassa kovin koiramaisiakin piirteitä, se noutaa tavaroita ja kantaa niitä hampaissaan, haistelee ja nuuskuttaa ja pitää kovasti takaa-ajoleikeistä.

Niille tyypillistä on käpertyä nukkumaan mitä kummallisimpiin paikkoihin. Meillä ne löytää usein pyykinkuivaustelineeltä tietysti puhtaiden pyykkien päältä, parruilta, jotka meillä on kahden kerroksen välissä portaiden päällä, saunan lauteilta, vaatekaapista tai vaikka likapyykkikorista. Usein ne makailevat keskellä lattiaa sellaisessa paikassa, mistä ne pystyvät tarkkailemaan kuka menee ja minne.

Ne ovat mukana suihkussa, wc:ssä ja aamukahvipöydässä tietenkin sanomalehden päällä. Kiipeilytelineet ovat kovassa käytössä, kissalle on mieluisaa kiipeillä ja kun se tulee alas, sekin käy näppärästi aina pää edellä. Sanotaan, että niillä on hiljainen sirkuttava ääni, mutta kokemusta on, että ääntä löytyy kun sitä tarvitaan. Ne kiintyvät omistajiinsa, ei muiden kissojen tapaan paikkaan. Meillä ne ovat lomamatkoilla mukana ja kotiutuvat heti, kun oma wc ja ruokakupit ovat löytäneet paikkansa.

Maine Cooneilla on voimakas metsästysvietti ja reviiri saattaa kasvaa yllättävän suureksi, siksi ei ole turvallista päästää kissaa vapaasti ulkoilemaan. Ne tarvitsevat myös seuraa, joten toinen kissa tai koira kodissa olisi suotavaa.

Tässä vain jonkin verran kuvausta Maine Cooneista, tarkempaa rotutietoutta saat Kissaliiton sivuilta, tai Maine Coon-yhdistyksen sivuilta.